Інтерактивну підлогу та смарт-дошку отримав інклюзивно-ресурсний центр №3 у Кропивницькому. 



Про це СУСПІЛЬНЕUA  розповів директор Центру Юрій Воронов. Придбали обладнання за гроші державного бюджету. Його вартість 250 тисяч гривень.

За словами вчительки-реабілітолога Центру Олени Богач, проєктор інтерактивної підлоги реагує на рухи дитини: ”Вона є достатньо універсальною. Вона підходить для розвитку координації, загальної моторики, вестибулярного апарату. Всю загальну моторику можна на ній корегувати”.
Інтерактивна підлога має шістдесят розвиваючих вправ для дітей. Заняття індивідуальні, тривають не більше двадцяти п’яти хвилин. Під час зйомок, психологиня Центру Ірина Прокопова проводила заняття на розвиток координації і уваги: ”Ми можемо задіяти всі органи чуття дитини. Вона сприймає інформацію на слух, сенсорно, тактильно. Так відбувається запам’ятовування інформації, розвиток дитини”.
Вчителька–логопед Центру Яна Горбенко проводить заняття за допомогою смарт-панелі: ”Дітям дуже цікавий навчальний процес. Він проходить у формі гри. Це цікавіше, краще сприймається ними. Вони не просто сидять, виконуючи завдання”.
Про можливості нового обладнання розповів директор інклюзивно-ресурсного центру №3 Юрій Воронов: ”Інтерактивна дошка – для розвитку уваги, уяви, координації рухів, опорно-рухового апарату, психологічного розвантаження. Інтерактивна підлога, мабуть, єдина в Кропивницькому. Контент для неї оновлюється. Нам пообіцяли, що протягом місяця додадуть ще сто тридцять розвиваючих ігор”.
Інклюзивно-ресурсний центр відвідують понад двадцять дітей.

Комментарии